Diana Nieuwenhuis

 

Ik ben in 1954 geboren te Rotterdam. Getrouwd met Peter. We hebben drie, inmiddels volwassen kinderen: Twee jongens en een meisje, en twee kleinkinderen.

Ik woon in Nijmegen en ik ben van origine, maatschappelijk werkster van beroep. Ik heb vele jaren gewerkt binnen de jeugdhulpverlening. 

Mijn hele leven ben ik al aan het tekenen. Ik heb verschillende cursussen gevolgd om uiteindelijk in 1992 een schildersopleiding op de Vrije Hooge School te gaan volgen bij Benno Sloots. 

Daar heb ik twee jaar gestudeerd. Deze opleiding heeft mij zowel creatief als geestelijk gevormd.

In 2001 heb ik een herseninfarct gekregen en ben verlamd geraakt aan mijn rechter kant. Aangezien ik rechts ben, heb ik mijn schildertechniek links moeten aanleren. Niet alleen de techniek heb ik me opnieuw eigen moeten maken, ook het creatieve denkproces heb ik weer vanaf de bodem moeten opbouwen. Dit viel niet mee maar de wil om te schilderen was erg groot en, de aanhouder wint uiteindelijk. 

Mede door mijn vriendin en kunstenares Beppie Lotterman ben ik zover gekomen als ik nu ben. 

Ik maak graag schilderijen voor anderen. Het is mijn kracht mij te laten inspireren door wat deze anderen hun omgeving te bieden hebben. Ik vind het een uitdaging een schilderij te maken die hen verrast en tegelijkertijd precies bij hen past. Mijn schilderijen zijn kleurrijk en abstract, soms ontstaan ze intu├»tief, soms heb ik vooraf een idee wat ik wil gaan maken. In het begin schilderde ik met Gouache nu schilder ik met acryl.